Home - Bitcoin - Altseason Euphoria växer när Ether-Bitcoin-korrelationen sjunker till 3-års låg

Altseason Euphoria växer när Ether-Bitcoin-korrelationen sjunker till 3-års låg

Posted on 29. November 2020 in Bitcoin

Eftersom kryptomarknaden ser ut att avslutas 2020 på en hög nivå, tycks förväntningarna växa för en möjlig altsäsong som kan se altcoin-tokens återgå till tidigare pris milstolpar. Årets positiva prisutveckling har också sett att det totala börsvärdet växte över tre gånger sitt värde i början av 2020.

Altseason on the Cards som Ether-Bitcoin Correlation Dips

Enligt datafrån kryptoanalysleverantören Skew är korrelationen mellan Ether (ETH) och Bitcoin Era på sitt lägsta ebb på nästan tre år. Från och med presstiden är den 30-dagars ETH-BTC-realiserade korrelationen under 50% för första gången sedan januari 2018.

Vanligtvis pekar en hög ETH-BTC-korrelation på överhängande marknadskorrigering som ofta tjänar till att avkorta uppåtgående fart på altcoin-marknaden. I själva verket sammanfaller perioder med hög ETH-BTC-korrelation vanligtvis med nedåtgående pris för altcoins.

Den sjunkande korrelationsutvecklingen mellan ETH och BTC verkar ha startats av boom för decentraliserad ekonomi (Q3 2020). Efter att mitten av 2020 uppträdde för likviditetsbrytning tog DeFi-marknaden industrin med storm och genererade ett betydande intresse.

Förutom att indikera en låg sannolikhet för en marknadskorrigering, erbjuder den minskande ETH-BTC-korrelationen också en annan indikation på en förestående altsäsong. Altcoins spårar vanligtvis Bitcoin-prisframsteg med många tokens som erbjuder massiva “moonshot” -prisåtgärder även efter att BTC-förskottet har svalnat.

Trots Bitcoins senaste prisvinster, på makronivå, är ETH / BTC-index för närvarande nettopositivt för den näst största krypton genom marknadsvärde. Faktum är att data frånTradingview visar att ETH / BTC-index är på sin högsta nivå sedan maj 2019.

Som tidigare rapporteradav BTCManager tillbaka i augustialtseason berättelsehar stärkts sedan slutet av andra kvartalet 2020. Vid den tidpunkten hade det totala börsvärdet i altcoin brutit mot ett flerårigt motstånd och steg över 140 miljarder dollar för första gången på över två år. När det gäller presstiden är den totala storleken på altcoin-marknaden norr om 220 miljarder dollar.

Altcoins som redan håller på med massiva prishoppar

Under de senaste dagarna har flera högre-cap altcoins upplevt betydande prisvinster bland växande hausseartade känslor i kryptoutrymmet. XRP har ökat med över 140% under den senaste 7-dagars handelsperioden efter en massiv stigning som såg att dess pris slog $ 0,9; sin högsta prisnivå sedan maj 2018.

Utanför de “topp-10” mynt har Stellar (XLM) också upplevt en enorm prisökning och är för närvarande uppe med 170% under den senaste veckan av handeln. När det gäller presstid är XLM en av de bästa vinnarna bland de stora altcoin-tokens idag med en 24-timmars prissänkning på 30%.