Home - Bitcoin - Hoe u DeFi kunt gebruiken om passief inkomen te verdienen met uw Bitcoin

Hoe u DeFi kunt gebruiken om passief inkomen te verdienen met uw Bitcoin

Posted on 30. June 2020 in Bitcoin

Het is riskant, maar het kan gedaan worden: Andreas Antonopoulos zegt dat het gebruik van een DeFi-platform de beste manier is om een passief inkomen te verdienen met BTC.

In het kort

  • Passief inkomen kan worden verdiend op Bitcoin-bedrijven, zei Antonopoulos in een livestream.
  • De beste manier om dit te doen is via een DeFi-platform, zoals MakerDAO.
  • Met behulp van DeFi kunnen Bitcoin-houders hun vermogen omzetten in een andere valuta en rente verdienen door het uit te lenen.

Het is de ultieme droom: geld verdienen met weinig tot geen moeite. Of nog beter, met cryptocurrency.

Technisch ondernemer, schrijver en Bitcoin-voorvechter Andreas Antonopoulos onthulde de beste manier om passief inkomen te verdienen met Bitcoin. Maar het brengt natuurlijk wel wat risico’s met zich mee.

De beste manier, zei hij in een livestream Q&A-uitzending tijdens het weekend, is met de buzziest van de modewoorden in de crypto-ruimte van vandaag: DeFi (dat is “gedecentraliseerde financiën,” voor de niet-ingewijden).

DeFi werkt aan een revolutie in de traditionele bankdiensten door het creëren van nieuwe diensten die draaien op het Ethereum blokketen en het snijden van de behoefte aan tussenpersonen meestal gezien met banken. Het idee is dat iedereen – ook degenen die normaal gesproken geen toegang hebben tot dergelijke diensten – in staat zal zijn om te lenen, te lenen en te sparen.

Antonopoulos legde uit dat je “je kapitaal aan het werk kunt zetten” via DeFi. In het bijzonder kunt u een DeFi-platform gebruiken om te lenen en rente te verdienen met Bitcoin, dat anders alleen maar zou zitten – met MakerDAO als het beste platform om dit te doen.

MakerDAO is het op één na grootste DeFi-platform. Het heeft twee lopers, MKR en Dai. De Dai-munt Antonopoulos waarnaar verwezen wordt is een stabiele munt, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, die gebruikt wordt om te lenen.

Wanneer een lening wordt aangegaan op MakerDAO, wordt Dai gecreëerd. Het is de valuta die de gebruikers lenen en terugbetalen.

Passief inkomen is wanneer je je kapitaal aan het werk zet, en dat brengt risico’s met zich mee,” zei Antonopoulos. “Een andere optie is het gebruik van een DeFi-contract. Hier kunt u uw Bitcoin omzetten in Ether of direct in Dai en het in een platform zetten waar u die Dai kunt uitlenen“.

Maar hij voegde eraan toe dat het verplaatsen van het Bitcoin-platform naar het Ethereum-platform risico’s met zich meebrengt: “U gaat van het Bitcoin-platform naar het Ethereum-platform, en de beveiliging is niet helemaal gelijkwaardig. Ethereum heeft voordelen en flexibiliteit en het betaalt daardoor een kleine prijs voor de veiligheid.

Je stelt jezelf bloot aan een verscheidenheid aan nieuwe risico’s. Je kunt een stijging van de gasprijs hebben, wat leidt tot andere cascadeproblemen. En al die dingen kunnen ervoor zorgen dat je een deel of het hele geïnvesteerde kapitaal verliest“, zei hij.

Het is bijna onmogelijk om te garanderen dat een slim contract geen bugs heeft, en hoe die bugs interageren met de onderliggende platformrisico’s, nogmaals, je neemt daar een groot risico – een veel groter risico dan alleen maar houden,” zei Antonopoulos-toevoegend dat hij zelf erin geslaagd is om “een bijkomend kapitaal te genereren” door het gebruik van dergelijke DeFi-platforms.

Ondanks de risico’s zei Antonopoulos dat het gebruik van DeFi waarschijnlijk de beste manier is om geld te verdienen aan Bitcoin Lifestyle-holdings als de vorige beproefde methode niet meer werkt:

Je kunt je Bitcoin uittrekken en converteren en duizend altcoins kopen en ze allemaal met 98% zien crashen en je afvragen waarom je daghandelstrategie niet heeft gewerkt,” zei hij.

Als u genoeg Bitcoin heeft zitten om het risico te lopen een investering te verliezen, dan is DeFi misschien gewoon de optie voor u.

Zo niet, dan moet u waarschijnlijk vasthouden aan de saaie maar relatief minder risicovolle HODLing-methode en hopen dat de Bitcoin dit jaar voorbij die grens van 10.000 dollar duwt.